Niska- ja hartiasäryt pois jumppaamalla

Jumpata voi milloin vain ja harjoittelemaan pystyy tarvittaessa melkein milloin vain. Pelaamisen ohessa on hyvä ottaa taukoa ja tehdä harjoituksia kasinopelien lomassa jotta välttyy ikäviltä niska-ja hartiasäryiltä. Lihaskuntoa voi harjoitella monilla eri tavoilla, esimerkiksi seuraavien todella helppojen, mutta mielenkiintoisten liikkeiden avulla.

Tuolipunnerrus

Tuolilla istuessa on helppo laittaa kädet reisien alle ja punnertaa takamus ylös istuimesta, laittamalla jalat samalla suoraksi eteenpäin.

Liikettä voi toistaa esimerkiksi 10 kertaa ja tehdä liikettä sarjoissa.

Kolmen sarja on hyvin yleisesti käytetty määrä sekä samalla tehokas treenisetti. Toinen vaihtoehto on nojata käsillä pöydän reunaa vasten jolloin, polvet ovat koukussa ja selkä on pöytää kohti. Hartiat tulee pitää alhaalla ja niska pitkänä. Kyseinen liike aktivoi epäkäslihaksen, yläselän ojentajat, lavan lähentäjät ja käsivarren ojentajat sekä tekee ryhdistä paremman.

Kävele varpailla.

Pitkien istumajaksojen lomassa on hyvä kävellä varpailla.

Hyvä tilaisuus on siihen vaikka juomanhaku-reissulla tai wc-käyntien yhteydessä. Tämä aktivoi hyvin jalan pohjelihaksia.

Vatsalihastreeni istuessa

Kyseinen treeni suoritetaan niin, että sen aikana tulee istua tuolin etuosassa selän ollessa suorana ja hartioiden ollessa rentona. Jalat ovat maassa ja niissä on lantion levyinen haara. Jalkoja nostetaan ylös muutaman sentin korkeudelle ja jännitetään samalla vatsalihaksia. Ote pidetään noin 10 sekunnin ajan ja toistoja voi tehdä 5-7 kappaletta.

Pakaralihasten jännitys

Pakaralihaksia voi jännittää samalla kuin istuu. Rutistuksia voi tehdä vaikka 30 kappaletta, jonka jälkeen hengähdystauko on varmasti paikallaan. Treenin voi tehdä joko nopeilla rutistuksilla tai hieman hitaammin, jolloin rutisten määrän voi nostaa 40 kappaleeseen.

Käsipainot

Hyvä ja nopea treeni on käyttää vaikka juomapulloa käsipainona. Samalla kun juo kulauksen vettä, voi tehdä 15 toistoa hauisaktivointia ennen kuin juomapullon laittaa takaisin pöydälle. Pulloa käyttäen voi tehdä helposti myös hauiksen ojentajaliikkeitä.

Hartioiden pyörittely

Kyseisin liikkeen voi tehdä joko istuen tai seisten. Toista hartiaa kierretään eteen ja toista taakse, vähän niin kuin lapaa painettaisiin takataskuun. Liike parantaa verenkiertoa ja liikkuvuutta niska-hartiaseudulla sekä hieroo lihaksia. Selkärankaa on toisinaan myös hyvä oikaista, eli päätä voi viedä alas kohti reisiä ja antaa selän köyristyä. Ylöspäin tullessa kannattaa avata hartiat ja rintakehä, jonka jälkeen voi katseen nostaa helposti yläviistoon.

Hartiat ylös ja alas

Hartiat tulee nostaa korviin ja pudottaa ne takaisin alas. Tämä on hyvä liike vaikka niskassa ja olkapäissä olisi kipua. Liike hieroo lihaksia ja parantaa verenkiertoa. Kämmenet voi asettaa reisille ja rullata päätä edessä hartiapuolelta toiselle, joka laukaisee kiristävää tunnetta.

Käsivarsien venytys

Käsi ojennetaan suoraan eteenpäin ja ranne sekä sormet ovat kohti kattoa. Käden venytystä voi auttaa toisella kädellä tarttumalla sen käden sormiin joka on ojennettu. Liikkeen jälkeen voi venytyksen suorittaa samalla kädellä, mutta tällä kertaa toiseen suuntaan, eli tällöin sormet kohti lattiaa. Tämän jälkeen voi kiertää ranteita rauhallisesti molempiin suuntiin muutaman kerran.

Hartiavenytys

Toinen käsi nostetaan suorana kattoa kohti ja taitetaan kyynärvarsi, niin että käsi tulee selän taakse. Olkapäät tai lapaluu eivät saa nousta ylöspäin, vaan liikkeen tarkoituksena on, että ne pysyvätkoko ajan paikoillaan. Liikkeen suorittamisen jälkeen on tarkoitus ottaa toisella kädellä kyynärpäästä kiinni ja vetää sitä varovasti taaksepäin. Käden ojentajalihas venyy sekä hartiassa tapahtuu vetreytymistä. Venytystä voi pitää niin kauan, että laskee vaikka hitaasti 30 taaksepäin. Liikkeen voi tehdä myös toisella kädellä, jolloin rintakehä avautuu ja olo on heti ryhdikkäämpi.